LA FAMÍLIA

Dunord Vitícola és un projecte familiar, que començà com a entreteniment per Manuel Gutiérrez, que en els 90 elaborà vins amb el seu pare Joan Gutiérrez Santos de forma artesanal a Pollença. Més envant s’hi afegí el seu sogre Antoni Cantallops que plantà una mica de vinya a Alcúdia, just a la zona de Son Fe.

Manuel Gutiérrez a al 2001 es convertí amb un dels socis fundadors d’un celler de Mallorca.

Des de fa uns anys, el net de la família, Joan Gutiérrez Cantallops, que des de petit va viure totes les experiències dels seu pare i padrins, s’interessà per tot el sector, i va decidí estudiar Viticultura i Enologia a Sant Sadurní d’Anoia.

En acabar els estudis decidí formar-se fent veremes, va anar a La Rioja a treballar a Bodegas Roda, i en acabat va estar al celler Can Ribas (Mallorca). D’allà va marxa cap a Argentina a Achaval Ferrer, on va conèixer Roberto Cipresso, un enòleg de talla mundial.
En tornar de l’Argentina, el setembre del mateix any viatjà amb ell fins a Montalcino (Toscana) al seu celler i assessoria WineCircus. Després, el 2016, començaren a fer feina junts en el projecte de Santa Catarina.

El 2017 també va poder fer amb ell una verema a Ribera del Duero, amb Vins de la Lluz, i també realitzà un postgrau a la universitat de Valladolid.

Joan Gutierrez és la joventut, el nas i la cara de la nova marca Dunord Viticola, la qual estan involucrats, el pare, el padrí, la mare, parella i molts amics que ajuden amb moltes ganes per aquest projecte que s’està cuinant.

Minima intervenció

Antoni Cantallops Mascó, padrí matern; és qui ha ensenyat al seu net Joan les claus de l’agricultura, per tal de que es faci una agricultura sostenible, integrada i respectuosa amb el medi ambient.

 

Tot això no hagués estat possible sense l’ajuda i el recolzament incondicional de la família íntegra, na Magdalena Cantallops Cerdà, n’Isabel Cantallops Cerdà, na Margalida Cerdà Payeras i na Maria Àngels Cladera Bennasar, que desde el primer moment, van ajudar en tots els sentits a que aquest projecte tirés endavant; en tot tipus d’ajudes no només emocionalment, sinó a l’hora de vermar, elaborar, embotellar, crear contingut, entre d’altres; a Joan Gutiérrez Santos i a Maria Puig Seguí, que han estat els que ens han educat i ens han transmès la passió per l’agricultura, la terra i el món del vi.  

Dunord Vitícola es un celler familiar, que no només te l’objectiu d’elaborar vins de la màxima qualitat possible, sinó que també te el deure de cuidar un paisatge i que puguem aportar la nostra part tant a nivell social, econòmic, humà i per suposat mediambiental. 

Qui un pic te beu, ja no t'oblida mai més